Ook De Regisseur doet mee aan de Dag van Nationaal Gebed vanwege de impact die het Coronavirus heeft in ons dagelijks leven.

Nederland is, net als grote delen van de wereld, getroffen door het Coronavirus. De situatie wordt met de dag ernstiger en de maatregelen treffen steeds meer mensen direct.

Als christenen zijn we niet immuun voor het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich mee brengt. Maar we hoeven ons daar niet door te laten leiden. We mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.

Christenen hoeven niet in paniek te raken. We leven immers voor Christus, die ons in staat stelt om nuchter te blijven en met aandacht het goede te zoeken voor anderen. Elke keer als we in de verleiding komen om toe te geven aan angst, kunnen we een bewuste keuze te maken om toch in vertrouwen en openheid te reageren.

En we hebben hoop – voor onszelf, en hoop om door te geven. Net als de corona bij een zonsverduistering is het licht nooit volledig weg. Sterker nog, het licht is sterker dan de duisternis. Juist in donkere tijden kunnen we die hoop laten zien aan de mensen om ons heen. Allereerst door onze opstelling. Maar ook door praktisch om te zien naar de mensen om ons heen.

Daarom gaan we samen met vele andere kerken op woensdag 18 maart a.s. in gebed.

In eerste instantie wilden we dit met elkaar in ons gebouw doen.

Dit is na de toespraak van premier Rutte gecanceld.

Wij vragen je om thuis mee te doen met dit gebed.

Klik hier voor meer info over deze nationale gebedsdag.

X