Gisteren werd er hard gesleuteld in het Kompas. Gerrit en Annemieke Vogel zijn de hele dag aan het werk geweest om de geluidskar van De Regisseur in een nieuw jasje te steken.

Mobiele kerk
Omdat De Regisseur niet over een eigen gebouw beschikt, worden alle spullen van de kerk opgeslagen in een eigen aanhangwagen. Een team van kosters zorgt ervoor dat de spullen bij elke activiteit worden opgebouwd en weer worden afgebroken. Voor de piano en diverse geluidsapparatuur werd door één van de kosters zelfs een heuse geluidskar gebouwd.

Simpeler
Sinds kort maakt Gerrit deel uit van het team van kosters. Gerrit: “Toen ik net gestart was als koster zag ik de geluidskar en ik dacht: ‘Dit kan simpeler’. De kosters waren erg veel tijd kwijt aan het vinden van de juiste kabeltjes. Dat vond ik zonde van onze tijd. Ik heb toen voorgesteld dat ik hier wat aan zou gaan doen. Het team reageerde hier erg enthousiast op.”

Alles op zijn plek
De versimpeling van de kar houdt met name in dat alle verschillende kabels worden vastgezet in de kast, zodat alles op zijn plek blijft. De verschillende kabels zullen later ook nog worden voorzien van een nummer, zodat men precies weet welke kabel waar moet worden aangesloten. Verder zorgt de bekleding er nu voor dat de spullen beter beschermd zijn.

De kar staat sinds vandaag in zijn nieuwe jasje te pronken in de wekelijkse samenkomst. Het resultaat mag er zijn!

X