Hans den OtterVan 14-24 juni 2016 gaat Hans den Otter uit Steenwijk naar Tanzania om de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, te beklimmen. Met de zware klim hoopt hij minimaal
€ 10.000,00 bij elkaar te krijgen om kinderen in armoede een betere toekomst te geven.

Hans: “De Kilimanjaro is 6.000 meter hoog. De hoogste berg die ik tot nu toe heb beklommen was 5.600 meter, maar toen had ik meer tijd. Nu moet ik in 7 dagen naar de top. Dat gaat heel zwaar worden. Maar ik weet waar ik het voor doe.”

Betere toekomst
Hans beklimt de Kilimanjaro met de Muskathlon, die georganiseerd wordt door De 4e Musketier. Deze organisatie zamelt door middel van de Muskathlon geld in voor verschillende organisaties die zich hard maken voor gerechtigheid in de wereld. Eén van deze organisaties is Compassion. Hans: “Compassion zet zich in voor kinderen in armoede. Door middel van persoonlijke sponsoring help je een kind aan een betere toekomst.”

Extreme wereldarmoede uitbannen
Door het zien van een filmpje van Compassion over extreme armoede werd Hans persoonlijk geraakt. “De directeur van de Wereldbank heeft vorig jaar nog gezegd dat onze generatie de eerste is die extreme wereldarmoede kan uitbannen,” zegt Hans. “Compassion werkt hier aan mee via lokale kerken in donkere plaatsen. Door de hulp krijgen kinderen daar liefde en zorg. Dit trof mij heel erg. Ze bouwen aan een toekomst voor deze kinderen. Daar wilde ik iets voor doen.”

In actie
Dat ‘iets doen’ resulteerde in de 6.000 meter hoge klimtocht. De actie past goed bij Hans: “Ik ben gek op bergen beklimmen, ben fysiek super gezond en heb de mogelijkheden ervoor. Daarom kom ik in actie en stel me als doel om voor minimaal tien kinderen een financiële sponsor te vinden, zodat zij ook uitzicht hebben op een betere toekomst! Help je mee?”

Meer informatie?
Voor meer informatie over de Muskathlon ga je naar www.muskathlon.nl. Voor meer informatie over Compassion ga je naar www.compassion.nl. Wanneer je de klim van Hans wilt ondersteunen, ga je naar https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/574/hans-den-otter.html.

5N8A5633Hans den Otter bezocht onlangs een dienst van De Regisseur om zijn verhaal te vertellen en op zoek te gaan naar sponsors. Zijn verhaal is het waard om doorverteld te worden. Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen om Hans te helpen aan nog meer sponsors die een kind een betere toekomst willen geven!

X