Skip to main content

De Regisseur begint dit jaar met Knexx-groepen. ‘Wat is dat nou weer,’ zul je denken! Anko Amelink legt het uit. Anko is voorganger van de Regisseur kerk in Steenwijk.

“Knexx is afgeleid van het speelgoed K’nex. Misschien ken je dat wel. M’n twee zonen speelden er vroeger altijd mee. K’nex bestaat uit verschillende plastic onderdelen die op meerdere manieren aan elkaar kunnen worden ‘geconnect’. Hier kun je hele bouwwerken mee maken en eindeloos mee variëren.”

Leuke dingen doen samen
De bedoeling van de Knexx-groepen is dat dit hetzelfde effect heeft. Je maakt een connectie met elkaar. Wanneer je onderdeel bent van een Knexx-groep, betekent dit dat je van alles samen kunt ondernemen.

Groeien in je relatie met God
Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om samen te gaan eten, wandelingen te maken of bijbel te lezen. “Eigenlijk maakt het niet uit. De bedoeling van de Knexx-groep is dat je samen iets onderneemt, waarbij je ondertussen praat over de groei in je relatie met God.”

“Oh en waarom xx? Dat zijn gewoon twee kusjes. Als symbool voor onze liefde voor elkaar.”

Het is de bedoeling dat de Knexx-groepen vanaf maart 2016 gaan starten. In de loop van de komende maanden zal hierover nog meer informatie volgen.