Skip to main content

De kinderen van De Regisseur kerk zijn afgelopen zondag tijdens de kinderdiensten begonnen aan een nieuw thema: Het Woord van God. Elk kind kreeg daarbij een eigen Bijbel om mee naar huis te nemen.

De komende maanden zullen de kinderen gaan ontdekken wat het Woord van God nu precies betekent. Het gaat er vooral om dat ze leren het Woord van God te beleven. Want als God spreekt en je gaat daarmee aan de slag, dan wordt je leven gewoon mooier en beter. De rode lijn in de thema’s is dat zij leren hun hart te vullen met de goede woorden van God, dat ze letterlijke gaan ervaren dat Gods Woord een positief effect op hun leven heeft.

Zelfs als je nog niet kunt lezen
Nienke Amelink is coördinator van het kinderwerk bij De Regisseur. Ze is erg enthousiast over het nieuwe thema. “Ik geloof dat we het Woord zelfs in de allerkleinste kinderen mogen spreken, want God maakt het levend. Zelfs een kind dat nog niet kan lezen kan het Woord ontvangen. De wereld geeft heel veel boodschappen mee aan kinderen. Hoe leuk is het om woorden over de kinderen te spreken die een positief effect op ze hebben. Wat we echt willen leren is dat Jezus in elk woord te vinden is. Waar je ook bladert in de bijbel, het gaat overal over Jezus. En om dat samen met kinderen te ontdekken is gewoon heel erg leuk. Hoe meer we kunnen overbrengen dat het superleuk is dat Jezus in elk woord te vinden is, hoe meer we dat zullen zien in de kinderen. Daar gaan we voor!”

Mee naar school
De kinderen waren enthousiast over hun nieuwe bijbel. Twee zusjes namen de Bijbel deze week mee naar school. Samen lazen ze elkaar voor uit de Bijbel: “Wat is liefde? Hier staat het!”