Skip to main content

Op een doordeweekse avond werd Nienke verrast. “Opeens ging de deurbel, en daar was Annelie!” vertelt Nienke. “Ik was heel benieuwd wat ze kwam doen, want ik had niets met haar afgesproken.” Diezelfde avond stond Elisa bij Marloes op de stoep: “Elisa? Daar had ik niet mee afgesproken!” De dames blikken samen terug op een onvergetelijk moment.

Babyshower
Marloes: “Ik lag bij mijn zoontje Eli op bed en werd geroepen dat Elisa aan de deur stond. Toen ik naar Elisa toe wilde lopen, zag ik allemaal vrouwen in mijn huis staan. Ze stonden zelfs tot op de stoep buiten de deur, zoveel waren er! Mijn woonkamer was omgetoverd tot een blauw kunstwerk met lekkere hapjes en drankjes. Deze avond kregen Nienke en ik een babyshower!”

Taart, cadeautjes en neuzen
Babyshower Marloes Nienke 4 - kopieAllereerst was er de blauwe “dikke-buik-en-borsten-taart”, zoals Marloes hem noemt. Nienke: “Één van de vrouwen had deze hele mooie en lekkere taart gebakken, daar hebben we eerst lekker van gesmuld met elkaar!” Daarna was het tijd voor de cadeautjes. Alle vrouwen hadden een babyfoto van zichzelf meegenomen. Marloes en Nienke moesten raden van wie de babyfoto was. Wanneer ze het goed hadden geraden, mochten ze van diegene het cadeautje uitpakken dat voor ze was meegebracht. Nienke: “Marloes was hier supergoed in! Die keek gewoon naar de neus op de foto en dan herkende ze iemand gelijk.”

Eenheid en liefde
Aan het einde van de avond werden Nienke en Marloes samen op een bankje geplaatst. Marloes: “Toen gingen alle vrouwen voor ons bidden. Er werden veel mooie gebeden en woorden van leven uitgesproken over onze baby’s. Tijdens het gebed begon mijn baby heel hard te schoppen. Zo mooi. Ik had de hele week al veel last gehad van voorweeën en moest absolute rust houden. Ook hier werd voor gebeden en de volgende dag was het verdwenen! Het voelde allemaal als een warme deken.” Ook Nienke genoot intens van het samen bidden: “Ze hebben niet alleen voor ons gebeden, maar met elkaar hebben we ook voor andere vrouwen gebeden. Er was op dat moment een voelbare eenheid en liefde onder de vrouwen!”

Samen voor elkaar klaarstaan
De volgende ochtend zuchten de dames nog eens diep. “Al met al voelde ik me liefdevol gedragen en gesteund door al mijn lieve zussen uit de kerk,” zegt Marloes. Nienke is het daar volledig mee eens. “Ik heb alles nog eens op mijn gemak teruggelezen en laten bezinken. Toen besefte ik wat een waardevolle gemeente we hebben. We leven niet voor onszelf, maar voor de ander. Het is echt een familie gevoel. Zo mooi om te zien dat we samen voor elkaar klaarstaan!” De dames kijken er zichtbaar ontspannen op terug. Marloes kijkt de andere mama aan: “Wat hebben we samen genoten, hé Nienke?”