Skip to main content

In De Regisseur behandelen we in de maand januari 2016 het boek ‘Vier bekers’ van Chris Hodges. Elke zondag komt er een beker aan bod.

De vierde beker: “Ik zal jullie aannemen als mijn volk, en Ik zal jullie God zijn.” (Exodus 6:7)

Nadat God ons gered heeft van alle dingen die als een last voelen in ons leven (eerste beker) en we hebben geleerd onze oude gewoonten te veranderen in betere gewoonten (tweede beker), zijn we klaar om te ontdekken wat onze bestemming is (derde beker). We gaan dan ontdekken waar we voor zijn gemaakt, wat Gods originele plan voor ons leven is. Wanneer je dat ontdekt, word je heel erg blij van binnen. Daarover gaat de vierde beker.

Annelie is blij
Annelie voelt zich zo blij van binnen. Ze is één van de mensen die in De Regisseur het boek Vierde beker, halel (2)‘Vier bekers’ las. Het onderwerp hield haar erg bezig. Onlangs bezocht ze een Pray & Praise-avond* van De Regisseur. Ze vertelt: “Het is zo ubercool! Ik dacht dat ik misschien ander werk zou moeten vinden om in mijn bestemming te komen. Ik las het boek ‘Vier bekers’, maar ik kwam er maar niet achter wat mijn bestemming is. Op deze Pray & Praise-avond vond ik ineens mijn bestemming!”

Samen vieren
De ervaring van Annelie gaat over de vierde beker. Je ontdekt waar je voor gemaakt bent en dan word je heel blij en dankbaar. Dit gaat over het ontdekken van de dromen van je hart. Annelie ontdekte dit. En ze ervaarde dat niet in haar eentje. Ze werd die avond omringd door andere mensen uit de kerk die samen met haar blij waren. De vierde beker gaat over de ervaring dat je bij Gods volk hoort. Je bent bevrijd van je lasten, je hebt betere gewoonten ontwikkeld en je hebt ook nog eens ontdekt waar je voor gemaakt bent. Wanneer je je dromen dan ook nog gaat leven, is er pas écht reden tot groot feest. En dat feest vieren we samen!

Voor meer artikelen over Vier Bekers verwijzen we je naar de artikelen ‘Gereserveerd’ van 6 januari 2016, ‘Een beter leven’ van 13 januari 2016 en ‘Je bestemming vinden’ van 21 januari 2016.

*Zie voor meer informatie over de Pray & Praise-avonden de agenda op de website van De Regisseur.