Skip to main content

“David is helemaal weg van zijn nieuwe bijbel!” liet mama Nienke vanochtend aan het team kinderwerkers van De Regisseur weten. David was afgelopen zondag één van de kinderen die een bijbel kreeg, toen gestart werd met het nieuwe thema voor de kinderdiensten.

Kinderen letterlijk laten ervaren dat het Woord van God een positief effect op hun leven heeft, dat is de komende maanden het doel van het kinderwerkteam. Daarbij maakt het niet uit of kinderen al wel of niet kunnen lezen. Mama Nienke vertelt: “Ik was vanochtend bezig in de kamer. De Bijbel lag op de bank. En toen zag ik dat mijn zoontje de Bijbel oppakte en er aandachtig in begon te bladeren. Hij was er best wel een tijdje mee bezig. Het was gewoon zo’n leuk moment dat ik er even een foto van heb gemaakt.”

Zo veel liefde
Voor Nienke is het belangrijk dat David al van jongs af aan vertrouwd raakt met het Woord van God. “Ik vind het echt supergaaf dat de kinderen nu al leren om van het Woord van God te houden. Ook al kunnen ze nog niet lezen, we kunnen de woorden nu al over hun leven uitspreken, en dat heeft gewoon positief effect. Zodra ze kunnen praten zullen ze gewoon de goede woorden van God gaan naspreken. Ik zie nu al aan David dat hij dingen die hij in de kerk ziet nadoet. Vaak steekt hij bijvoorbeeld zijn handjes in de lucht wanneer ik christelijke muziek opzet. Ik zie dan hoeveel liefde en rust hij in zich heeft en hoe hij zich helemaal op God richt. Laatst legde hij bij een lied één hand op mijn arm en stak hij de andere in de lucht. Ik voel dan zo veel liefde. Dat vind ik heel erg fijn.”

Zie voor het volledige verhaal over het nieuwe thema en de uitgedeelde bijbels het artikel ‘Met het Woord van God naar school’ van 26 januari 2016.